Wie zijn wij ?

 

Kasten en tafels ontwerpen en produceren is één. In het enorme aanbod van kasten en tafels jezelf onderscheiden in kwaliteit en prijs is een heel ander verhaal en tegelijkertijd onze missie.


 

Geschiedenis

In 1928 begon vader Louis Van de Voorde een klompenmakerij in Clinge met een vijftal werknemers.

De zaak floreerde. In het vooroorlogse Zeeuws-Vlaanderen liepen de mensen op klompen. Toen vader Louis van de Voorde kort na de oorlog al op 47-jarigeleeftijd overleed, zette oudste zoon George de klompenmakerij het bedrijfje voort, samen met moeder Mathilde en medewerkers. In de jaren 50 verruilden de meeste mensen hun klompen voor schoenen, maar desondanks kon George van de Voorde tot 1968 vrolijk verder gaan met de klompenproductie. Geen klompen om te dragen, maar klompen als souvenir. Bovendien werd de koers verlegd naar gezondheidssandalen en later klompschoenen. Etienne, de jongste broer van George, kwam eind jaren '60 in het bedrijf werken en bleek met zijn probeersels van een lectuurbak een vooruitziende blik te hebben. Dit was het begin van het ontstaan van “Meubelindustrie Van de Voorde uit Hulst”. 

 

 

 

Omschakeling en groei

Na jarenlange groei van productie van kleinmeubelen voor Frans Bijnen , werd in 1996 het bedrijf Frans Bijnen meubelen overgenomen. Bij de overschakeling op productie en levering van complete woonprogramma’s, werd vervolgens in het jaar 2004 het bedrijf VDV meubelen BV opgericht. 

 

Sinds 2005 is Dino van de Voorde - de oudste zoon van Etienne en zijn vrouw Ludgarda - algemeen directeur van de Bijnen Meubel groep en VDV Meubelen.


 

Hangende kast elementen

 

Nadat er ook collecties met hangende kast elementen werden gepresenteerd, kwam de verkoop echt in een grote stroomversnelling. Hier bleek een grote behoefte aan te zijn in de markt en door het vernieuwde aanbod met ruime keuze uit diverse materialen, kleuren en grepen werd het dealer bestand dan ook snel uitgebreid.

Wat is er mooier dan vakmanschap doorgeven?

 

Familie Van de Voorde heeft door alle jaren heen het maken van klompen, sandalen en kleinmeubelen verruild voor hoogwaardige productie van o.a. kasten en tafels voor het zusterbedrijf VDV meubelen BV. Iedereen die tegenwoordig een bezoek brengt aan de huidige fabriek in Hulst, waar “state of the art” machines staan, verteld het zelfde. Ze hadden namelijk geen idee dat een dergelijke moderne meubelproductie in Nederland (nog) bestond. Inmiddels is de volgende generatie van de familie Van de Voorde al op zeer jonge leeftijd in de fabriek te vinden om te zien waar ze kunnen assisteren. De passie van het meubels maken wordt op deze manier steeds weer doorgegeven en het vakmanschap gaat niet verloren!

Algemene leveringsvoorwaarden

 

Op al onze leveringen, aanbiedingen en overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, conform de

algemene leveringsvoorwaarden opgesteld door het Centraal Bureau voor Meubelfabrikanten (CBM).

 
naar boven